Diagonal Boulevard

Descobreix les passejades que et proposem des de l'Associació de la Diagonal

Girafa coqueta diagonal

Et convidem a viure l’esperit que va veure nèixer la Diagonal, una via on passejar, menjar, comprar i gaudir del nostre patrimoni artístic i arquitectònic.

Tot sovint el tràfec quotidià ens impedeix adonar-nos del valor que tenen alguns espais de Barcelona, com és el cas de l’avinguda Diagonal. Significar la Diagonal com a eix comercial vol dir fer pedagogia del seu espai urbà. L’esmentada quotidianitat ens fa invisible la riquesa d’un carrer i moltes vegades simplement la transitem sense fer atenció a la monumentalitat i vàlua d’alguns dels seus trams. La Diagonal és espai de convivència on es pot gaudir de l’oci, el comerç i la restauració tot passejant.

Hem preparat un complet cens dels elements existents a l’avinguda Diagonal, edificis (obra civil, institucions), monuments, fonts, espais d’interès que es troben en l’àmbit territorial de la Diagonal i zona d’influència. Perquè hem volgut disposar no només de les dades clàssiques de cada element, si no d’obtenir aquelles històries i anècdotes relacionades, i en la mesura que es pot, posar en valor les històries vinculades als comerços de cada espai. De tot el cens treballat, s’ha una sèrie d’edificis i elements per tal de confeccionar les rutes i dotar-les d’un discurs històric i anecdòtic. Les rutes estan organitzades amb un criteri històric, cultural, de tendències i de comerç, mitjançant les quals cada persona podrà disposar d’una ruta en la qual podrà descobrir els edificis i elements que la composen, obligant-la a passejar per la Diagonal i alhora descobrir la variada oferta comercial i de restauració. Una heterogènia relació de rutes pensades perquè la persona usuària pugui anar descobrint al seu propi ritme l’avinguda Diagonal, sola o acompanyada, a peu o en transport públic.

Passejades guiades per la Diagonal

De forma periòdica organitzem passejades guiades per algunes d’aquestes rutes. De la mà d’una guia turística oficial coneixedora de la història de la nostra ciutat així com de l’avinguda Diagonal, us convidem a conèixer petits racons que transitem cada dia però mai parem a pensar en els seus orígens.

La Ruta dels Estils de la Diagonal